Het Drentse Boek

Hie har der nog een zoogien boeken liggen

Presentatie Turfstekers in Oranje

leooranje.gifEen boekpresentatie op het Univé Sportpark komt niet zó vaak voor. De bijeenkomst van donderdagavond was dan ook iets speciaals.

 

Sportcommentator en -journalist Leo Oldenburger overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek over Drentse internationals "Turfstekers in Oranje", aan oud-ACVer Peter Hoekstra, die even daarvoor een korte voetbalclinic verzorgde voor de spelers van ACV D1.

Ruim honderdtwintig genodigden en andere toeschouwers woonden de bijeenkomst bij.

Anne Doornbos, voorzitter van de Stichting Het Drentse Boek, kort aan het woord. Hij vertelde natuurlijk in het Drents trots te zijn dat de Stichting haar eerste sportboek publiceerde, waarin Drentse topvoetballers terecht een plaatsje hebben gekregen. Verder vond hij het “passend en mooi” dat ACV gastheer voor de presentatie wilde zijn.

Diezelfde mening had ook Leo Oldenburger. Als geboren Drent had hij zelf de wens naar voren gebracht om zijn boek bij ACV ten doop te houden. Als voormalig speler van SC Angelslo voetbalde hij regelmatig tegen ACV. “Maar we verloren hier altijd en nu kom ik hier na zoveel jaar eindelijk met iets positiefs vandaan,” grapte hij. Hierna overhandigde hij het eerste exemplaar van “Turfstekers in Oranje” aan Peter Hoekstra. De signeersessie van Leo Oldenburger en Peter Hoekstra, waarvoor veel belangstelling was, sloot deze zeer geslaagde avond af.

{gallery}fotoalbums/turfstekers{/gallery}

 

 

Ga naar