Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Het Drentse Boek

Waor roet en blommen ....

Twaalf jaor naodat zien Geschiedenis van de Drentse literatuur 1816-1956 (Van Gorcum 2003) uutekomen is, hef Henk Nijkeuter het vervolg aferond. Hiermit is de beschrieving van de Drentse literatuurgeschiedenis compleet. In Waor roet en blommen wortel schiet in ’t veld - Geschiedenis van de Drentse literatuur 1945-2015 beschref Nijkeuter in roem 500 pagina’s het Drentse literaire leven. Het giet niet allent over Drentstalige en Nederlandstalige schrievers in Drenthe en heur wark, maar ok de rol van tiedschriften as Oeze Volk en Roet wordt uutgebreid beschreven. Op vrijdag 13 mei is het boek in het provinciehuus in Assen prissenteerd.

Lees meer...

Blij met bomen van Jan van Ginkel

Op 18 meert is het boek Blij met bomen van Jan van Ginkel uutekomen bij Het Drentse Boek. In dit Nederlandstalige boekboek kuj vanalles lezen over bomen en struken die in het Drentse landschap veurkoomt. De interessante informatie wordt anevuld mit anekdotes en gedichten. Wi'j het boek bestellen?

Lees meer...

Neie bundel mit Kerst- en winterverhalen

Bekende en minder bekende Drentse schrievers hebt dik twintig verhaolen en ’n paar gedichten over de karstdagen en de kolde wintertied schreven veur de bundel Nachtvörst. De bundel wordt prissenteerd o pde vrijwilligersaovend van het Huus van de Taol op 26 november. Ie kunt het boek hier bestellen.

Lees meer...

Prissentatie Drentse vertaling Genesis tijdens karkdienst

Op zundag 15 november is de Drentse vertaling van het biebelboek Genesis prissenteerd tijdens een Drentse karkdienst in de Koepelkarke in Smilde. De dominees Wim Smit en Jennie Lambers-Niers, allebei lid van de warkgroep Drentstalige karkdiensten van het Huus van de Taol, gungen veur in dizze dienst. Wi'j het boek bestellen?

Woensdag B'ARTdag!

B'ART 2016 komp woensdag 28 oktober uut! De B'ART 2016 hef weer machtig veul te bieden. In tekst (Nederlands en Drents) en beeld (prachtige foto's van professionals) kuj Drenten en Drenthe leren kennen op een onverwachte manier. B'ART vertelt over voetbal, vleis (gehaktballentest) zang, dans en muziek, plastic enten en ok riedende enten, motoren, modellen, een laandgoed, liefde, bedrievigheid, idealisten, kuunstliefhebbers, jongern en nog veul meer...

Neie bundel Annije Maria Brans

Niks is zo hiete as old ies het de gedichtenbundel van Annije Maria Brans. Onder dit pseudoniem gef Marga Zwiggelaar uut 't Hoogeveine heur eerste gedichtenbundel uut. Op 4 november wordt de bundel prissenteerd in het Huus van de Taol.

De neie bundel van Gerard Nijenhuis komp uut!

Op woensdag 4 november komp de neie bundel van Gerard Nijenhuis uut. Het is de twaalfde poëziebundel van de 83 jaorige schriever. In Kringloop bint alle thema's uut zien wark verweven: liefde veur het laandschap en veur meinsen, maar der bint ok gedichten over verlies en over taal. Het boek is vanof volgende week te koop in de Drentse boekhandels, bij het Huus van de Taol en via de digitale boekenwinkel www.drentheboeken.com

Nei boek van Klaas Koops

{multithumb}Vrijdag 13 meert komp de neie verhalenbundel, Kattenbende en hondenboel van Klaas Koops uut. Een boekie mit korte verhalen over katten, honden en hun baosies. Klaas is behalve schriever ok een talentvolle tiekenaar en hij hef de illustraties in het boek dus ok zelf emaakt. Veur donateurs van het Huus van de Taol is der goed neis, want Kattenbende en hondenboel is het donateursgeschenk van dit jaor. De donateurs, die € 26,- per jaor betaalt kriegt het boekie binnenkort in de bus. Wie gien donateur is kan vanof vrijdag het boek in de Drentse boekhandels kopen of bij de online boekenwinkel van Het Drentse Boek.

Op Stee komp deran!

{multithumb}Vrijdag komp der een machtig mooi boekie uut over plaatsnamen in Grunnen en in Drenthe. Het is een dubbelboek; an de iene kaante Drentse plaatsnamen en aj 't ummedreit wordt der Grunninger plaatsnamen verklaard. Een mooi samenwarkingsverbaand tussen het Huis van de Groninger Cultuur( Siemon Reker en Eline Brontsema) en het Huus van de Taol (Abel Darwinkel)
Via de digitale enquête Vraog&Antwoord is deur 830 sprekers van het Drents en 1068 sprekers van het Grunnings zoveul informatie over plaatsnamen en heur bewoners egeven dat het boek wel tien keer zo dik had kunnen worden. Wi'j het bestellen?

Nei boek van Tonko Ufkes

{multithumb}Op 13 febrewari komp de bundel n tuut op beide schelpen uut van Tonko Ufkes. Tonko komp uut Westerkwartier en hef nauwe baanden mit het Drents. Hij publiceert regelmaotig in Roet.

Lees meer...
De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken