Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Het Drentse Boek

Is 't vandage of gister?

boek_voor_web.jpgOp 13 febrewari 2009 was het precies honderd jaor eleden dat M. Vasalis geboren wordde. Abel Darwinkel, Anne Doornbos, Marga Kool en Martin Koster meuken speciaal veur dizze gebeurtenis een eigen keuze uut heur wark en zetten de gedichten over in het Drents.
Lees meer...

Drenthe verdeeld

verdeeldkleurweb.jpghomelukas.jpgHet nieuwe boek van Lukas Koops, Drenthe verdeeld, over de totstandkoming van de nieuwe Drentse gemeenten, is op 8 januari verschenen.
Het boek is Nederlandstalig, bevat 144 pagina’s in full colour, kost € 15,00 en is gepresenteerd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Provincie Drenthe. Vanaf 9 januari is het boek verkrijgbaar in de Drentse boekhandels of via de webwinkel van Het Drentse Boek. (Prijs is dan excl. verzendkosten)
Lees meer...

Hönnig in de heide

heide.jpgpotjes.jpg Dizze weke verscheen bij Het Drentse Boek het boek Hönnig in de heide. Dit 68 bladzijden tellende boekwarkie stiet vol met Drentse spreuken en zegswiezen. Ze bint inedield in thema's en da's makkelk aj bepaalde spreuken zuukt. Het boekie kost € 7,95 en is verkriegbaar in de Drentse boekhandels en via de webwinkel van Het Drentse Boek.
Het boekie is Drentstalig en illustreerd deur Minerva-studente Emma Wilson. Arne Dijkstra uut Utrecht bewarkte de Nederlandstalige teksten op eigentiedse wieze.

Gerrit Kuipers kreg de Roel Reijntjes pries van 2008

kuipers.jpgOp de metwarkersmiddag van Oeze Volk / Maandewark die ofgelopen zaoterdag 27 september eholden is, werd de Roel Reijntjes pries uutereikt an Gerrit Kuipers. De Roel Reijntjes pries is inesteld veur meinsen die zich inezet hebt veur Oeze Volk en veur het Drèents. Dat dat opgiet veur de net 90 jaor eworden Gerrit Kuipers is wel dudelk.

Schildersdorpen in Drenthe gepresenteerd

Op donderdagmiddag 4 september werd in de kerk in Rolde het nieuwste boek van Roel Sanders gepresenteerd. Zowat 100 mensen waren getuige van het overhandigen van de eerste exemplaren aan de achterkleinkinderen van logementhouder Geert Kuiper uit Hooghalen en aan Douwe Huizing van het Drents Archief en Jan Jaap Heij van het Drents Museum. Het boek is te koop in de Drentse Boekhandels en via de webboekenwinkel van het Drentse Boek. Meer over dit boek elders op deze pagina.

Herdruk Winter op de Paaizermao

wintergroen.jpg In juni 2008 is de tweede druk verschenen van Winter op de Paaizermao van Peter van der Velde.

Turfstekers in Oranje

turfstekersweb.jpg Het nieuwe boek Turfstekers in Oranje van Leo Oldenburger, sportjournalist en voetbalcommentator bij SBS 6, wordt op 15 mei 2008 gepresenteerd op het sportpark van de voetbalclub ACV in Assen.
Lees meer...

Ingehaald door het verleden prissenteerd

lukasverledenweb.jpgIn het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is op 2 april het boek Ingehaald door het verleden van Lukas Koops prissenteerd. Het boek is een beschrieving van het levensverhaal van Willie Munneke van Polen. Heur vader was lid van de NSB en dat had grote gevolgen veur het levensverloop van zien dochter Willie.

Lees meer...

Ingehaald door het verleden

ingehaaldweb

Op woensdag 2 april wordt in het herinneringscentrum Kamp Westerbork het nieuwste boek van Lukas Koops gepresenteerd. Het boek handelt over de ervaringen en  herinneringen van Willie Munneke van Polen. Willie was dochter van een NSB-er en groeide op in het veengebied waar haar ouders een veenderij hadden. In een serie gesprekken heeft Willie haar verhaal verteld. Zij wil proberen het taboe dat nog altijd op deze materie rust te doorbreken.

Het boek is Nederlandstalig, bevat 100 bladzijden en is voor € 15,00 te koop in de Drentse Boekhandels en bij Het Drentse Boek in Beilen. Voor boeken die u bij Het Drentse Boek bestelt betaalt u wat meer i.v.m. verzendkosten. 

Janny Alberts uut de tied komen

janny_alberts.jpgOp woensdag 13 februari is onverwacht schriefster Janny Alberts-Hofman uut de tied komen.
De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie