Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Het Drentse Boek

Ok in het paradies bint zoere appels

{multithumb}Op 24 mei, ja tijdens het Lös Huus, wordt het neie boek van Jan Germs prissenteerd. Het boek giet Ok in het paradies bint zoere appels heten en stiet vol mit korte verhalen over de belevenissen van de schriever. Schaterlach, glimlach en kloete in de hals wisselt mekaar of aj dit neie boek van Jan Germs leest. En umdat het vlak veur die daotum uutkomp is het ok nog ies een merakel mooi vaderdagcadeau!

Willem Pol oet de tied komen

{multithumb}Vleden week is nao een körte periode van zeeikte de Drèentse schriever Willem Pol oet de tied kommen. Willem Pol was een vrolijke, slim actieve man die altied gangs was met zien leeifhebberijen de motorsport, lokaole geschiedenis en de Drèentse taol. Willem is 78 jaor worden. Wij wèensen zien kinder, kleinkinder, vriendin en de rest van de femilie veul staarkte.

Lees meer...

Suze Sanders wint Streektaalpries Dagblad van het Noorden

{multithumb}In Slochtern weur zundag 30 meert veur de 9e achterienvolgende keer de Streektaalpries van het Dagblad van het Noorden uutereikt. Juryveurzitter Erik van Oosterhout maakte de prieswinnaars bekend: In de categorie Literatuur gung de pries naor Suze Sanders mit de bundel Veenbraand en in de categorie Muziek naor Jan Henk de Groot mit de cd Weer Om.
Wij feliciteert Suze Sanders van harte mit dizze Streektaalpries. Wij hoopt dat wij nog veul van heur mooie gedichten publiceren magt! Woj Veenbraand kopen?

 

Lees meer...

De Kok en de verteller in Vries

{multithumb}Roel Kuper en Jans Polling verzorgden op maandag 17 meert veur de Vrouwen van Nu in Vries een kostelijke aovend. Onder leiding van kok Kuper wordden de heerlijkste happies bereid en verteller Jans Polling zorgde veur smakelijke eetverhalen. Wie het thuus nog ies weer proberen wol, kocht het boekie De kok en de verteller.

Lokroup van een fladdervlinder: donateursgeschenk van 2014

CoverFladdervlinderwebenannekeVandaag of morgen wordt bij oonze donateurs het jaorlijks kedogie bezorgd. Zoas ieder jaor is dat een nei Drents boek. Dit jaor is Lokroup van een fladdervlinder van Anneke Mensen uutekeuzen. Wij wenst de ontvangers veul leesplezier. Aj gien donateur bint, maar ie wilt het boekie wel graag hebben kuj hum in de Drentse boekhandels kopen of bij de webwinkel van Het Drentse Boek.Of ie wordt gewoon donateur!

Strunen in de Taoltuun prissenteerd

{multithumb}In de Statenzaal van het provinciehuus in Assen wordde woensdag 12 meert Strunen in de Taoltuun prissenteerd. Jan Germs introduceerde het boek an de Statenleden en vertelde over 'tuunman' en schriever Abel Darwinkel die deur zien gestruun in de Drentse Taaltuun een geweldige kennis opebouwd hef van de Drentse Taal. Veur alle statenleden was der een boekie. Wi'j hum ok bestellen?

Lokroup van een fladdervlinder uutekomen!

{multithumb}Anneke Mensen prissenteerde op vrijdag 28 febrewari in het Huus van de Taol heur neiste bundel Lokroup van een fladdervlinder. Het Huus was mooi vol; het wordde een gezellige middag!

Strunen in de Taoltuun ebundeld!

Binnenkort komp der weer een boek van Abel Darwinkel uut. Zien stukkies uut het Dagblad van het Noorden Strunen in de Taoltuun bint ebundeld.Vanof half meert kuj het boek kopen veur € 9,95

Korte liest Streektaalpries bekend

De korte liest van de Streektaalpries van het Dagblad van het Noorden is bekend. Van Het Drentse Boek, bint drie titels nomineerd: Tieme Woldman mit Moord in het Mantingerveld, Suze Sanders mit Veenbraand en Alja Streutker en Geert Oldenbeuving Niet van gistern. Biebelse verhalen veur kiender. Op zundag 30 meert wordt de prieswinnaars bekendemaakt.

Lees meer...

Lokroup van een Fladdervlinder

{multithumb}Op 28 feberwaori komt bai Het Drentse Boek een naaie bundel oet van Anneke Mensen-Siegers oet Paais. Lokroup van een Fladdervlinder is een verzaomeling gedichten en praotverzen die veul minsken anspreken zal: tougankelijke gedichten waor bai naoder inzein vaok van alles an te beleven is.

Lees meer...
De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken