Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Het Drentse Boek

Neie dichtbundel Theo de Jong

 

{multithumb}Van dichter Theo de Jong komp  zundag a.s. de Nederlandstaligedichtbundel Veel gepasseerd uut. Het boekwark bevat zestig gedichten. Theo de Jong publiceert regelmaotig in het literaire tiedschrift Roet. De bundel is te bestellen via internet.

Drokke prissentatie bij boek Dikke arms, kleine bienties

{multithumb}Het Drentse Boek prissenteerde op 8 november het boek Dikke arms, kleine bienties van Roelof Keen. Roelof Keen is beroemd eworden deur zien geweldige sportieve prestaties op het gebied van de rolstoelracerij.

Lees meer...

Cd Minnezinne prissenteerd

Tijdens het lösdoen van de Drentse Boekenweek prissenteerden Ria Westerhuis en Delia Bremer heur cd mit de ingespreuken gedichten van de bundel Minnezinne. Dizze bundel is inmiddels an zien darde druk begund!! Wi'j boek + cd bestellen?

Dikke arms, kleine bienties te koop vanof 8 november

{multithumb}Op 8 november komp het boek Dikke arms, kleine bienties van Roelof Keen uut. Hij vertelt hierin verhalen over zien ervarings as jonggie in een rolstoel en over zien belevenissen as gehandicapte sporter tijdens grote wedstrieden. De Drentstalige verhalen bint vlot eschreven; ie kriegt een prachtig beeld van het leven van Roelof en de situaties waorin e hef verkeerd.

Lees meer...

Niet van gistern prissenteerd

{multithumb}Op dinsdag 29 oktober is in de karkevan Hesseln het boek Niet van gistern, Biebelse verhalen veur kinder prissenteerd. Het is een prachtig boek eworden mit mooie veurleesverhalen, eschreven deur Alja Streutker-Betting, die een link leg naor de gebeurtenissen van vandaag de dag.De kleurrijke illustraties bint van Geert Oldenbeuving.

Lees meer...

IJstijden zichtbaar in het landschap

{multithumb}Van 1 t/m 3 november wordt der in Paviljoen Breeland in Annen veur de zesde maol een expositie inericht van kuunst die speciaal emaakt is veur en over het landschap van de Hondsrug. Een aantal van de kunstwarken komp in een boek samen mit neie gedichten van vief Drentse dichters t.w.Gerard Nijenhuis, Suze Sanders, Nicolette Leenstra, Anne Doornbos en Egbert Hovenkamp. Het boek het net as expositie: IJstijden zichtbaar in het landschap.

Lees meer...

Expositie Geert Oldenbeuving

Dochtertje van Jairus{multithumb}Binnenkort, vlak veur de Drentse Boekenweek, komp de Drentse kienderbiebel Niet van gistern uut.Het boek is eschreven deur Alja Streutker en de prachtige platen die in 't boek staot bint emaakt deur Geert Oldenbeuving. Een expositie van dizze kunstwarken bint van oktober t/m jannewari te bewondern in ziekenhuus Bethesda in 't Hogeveine.

Niet van gistern, biebelse kienderverhalen in het Drents

{multithumb}Het Huus van de Taol is er trots op dat in november een bundel mit biebelse verhalen verschient.Niet van gistern is de titel; um an te geven dat de verhalen nog steeds wat te vertellen hebt.

Lees meer...

Geschiedenis van Drentse Literatuur vanof 1945

Volgend jaor wordt de Geschiedenis van de Drentse literatuur vanof 1945 uutegeven bij Het Drentse Boek. Henk Nijkeuter is der drok gangs mit. Wie in de toekomst meer weten wil over de moderne Drentse literatuur kan vanof volgend jaor zien gang gaon in dit dikke, complete naoslagwark.

Ningtien vertaald in 't Nederlands!

De roman Ningtien van Gerard Stout is, onder de name Anno Ludwig, vertaald in 't Nederlands. Gerard Stout wil hiermit bereiken dat meer meinsen kennis maakt mit het Drenthe van 50 jaor eleden. Ie kunt dizze roman bestellen bij enkele Drentse Boekhandels. De Drentstalige versie is ok verkriegbaar in de Drentse boekhandels èn via de webwinkel van Het Drentse Boek.

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie