Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Het Drentse Boek

Schriever Gerrit Kuipers uut de tied ekomen

gerrit_kuipers{multithumb}Op 92 jaorige leeftied is schriever Gerrit Kuipers uut Möppelt uut de tied ekomen. Ie kunt een In Memoriam lezen op de webstee van het Huus van de Taol.

Jasbuus vol Drents

Jasbuus{multithumb}Vrijdag a.s. komp ter gelegenheid van de 1000e uutzending van Jasbuus vol Drents een boekie uut.Vieftig stukkies uut de tillevisieserie bint uutekeuzen veur dit boekie dat in een verrassend formaat zal verschienen.De pries haal ie zo uut de jasbuus, want die is € 5,00. Vanof vrijdag verkriegbaar in de Drentse Boekhandels en via de webwinkel van Het Drentse Boek.
Lees meer...

Martin Koster wint Streektaolpries van DvhN

IMGP3830{multithumb}Martin Koster hef mit zien gedichtenbundel Hotel an 't spoor ( Het Drentse Boek 2010) de Streektaalpries van Het Dagblad van het Noorden ewunnen in de categorie proza en poëzie. De pries werd uutereikt op het Streektaalfestival !REUR! dat zaoterdag in Emmen eholden is. Wij fillesteert Martin van harte mit zien mooie pries. Aj het boek wilt bestellen kuj hier klikken.

Dèenken an een zebra prissenteerd

IMGP3785scannen0004{multithumb}In het Huus van de Taol is vrijdag 4 meert de neie verhalenbundel van Anne Doornbos prissenteerd. Vieftig personen waren der getuge van dat het eerste exemplaar van Dèenken an een zebra werd anebeuden an Anne Doornbos zien zuster. Anne las veur uut zien neie boek en Ballads2 zorgde veur de muzikale ofwisseling.
Lees meer...

Neie verhalenbundel van Anne Doornbos

zebraanne_doornbosOp vrijdag 4 meert komp de neie verhalenbundel van Anne Doornbos uut. Twintig verhalen in het Drents met humor, bittere ernst, verwondering en ironie. De titel is Dèenken an een zebra. Aj neisgierig bint dan kuj vanof 4 meert het boek kopen in de Drentse boekhandels of via de webwinkel van Het Drentse Boek.

Zundags goed prissenteerd

coverzundag-druk{multithumb}Op 18 febrewari wordde in het gemientehuus van de Wolden in Zuudwolde de bundel Zundags goed van Ria Westerhuis prissenteert. Een volle raodszaal kreeg een ofwisselend pregram anebeuden. Het boek is te koop in de Drentse boekhandels veur € 11,50 of via de webwinkel.
Lees meer...

Biebels Dagboek

Biebels_Dagboek_4cd9682d4ef04_90x90Op 9 november kwam het Biebels Dagboek uut bij Het Drentse Boek. Binnen vief weken is het boek uutverkocht! Inmiddels is de tweede druk binnen en is het boek weer in veurraod. Ie kunt het boek in de Drentse Boekhandels halen of bestellen via de webstee van Het Drentse Boek.

Steenbreek gepresenteerd

Nicolette_Leenstra_MV{multithumb}Op woensdag 24 november is Steenbreek, de eerste dichtbundel van Nicolette Leenstra,  gepresenteerd. Het was druk op de deel van de Amer, waar alle genodigden zich hadden verzameld voor de feestelijke gebeurtenis.
Lees meer...

In Paradisum bij de Literatuurclubs in Drenthe

in-paradisum-209x300{multithumb}In november veurig jaor kregen alle 250 literatuurclubs in Drenthe een exemplaar van in Paradisum van Gerard Stout. Hierdeur hebt haoste 2500 meinsen dit Drentse boek kunnen lezen. Heur leeservarings heb wij samen evat in een (Nederlandstalig) verslag. In oktober 2010 is er een 2e druk verschenen van In Paradisum. Wie het nog niet elezen hef kan het bestellen via de webwinkel of kopen in de Drentse boekwinkels.

Lees meer...

Biebels Dagboek uutekomen op 9 november

IMGP3520Biebels DagboekOp dinsdag 9 november is in de Veenkarke in Klazienaveen-Noord het Biebels dagboek prissenteerd. Het is een Drents dagboek en het stiet vol met korte overdenkings die baseerd bint op een Biebeltekst. Initiatiefnemer veur dit dagboek is ds. Evert Akkerman uut Klazienaveen.


Lees meer...
De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken