Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Het Drentse Boek

Aoverveer, de neie bundel van Gré Seidell

aoverveer gre.jpgOp 8 okotober komp de neie bundel van Gré Seidell uut. De naam Aoverveer is niet zomaar ekeuzen, want Gré woont al sinds jaor en dag in Brabant. Zij is Drentse gedichten blieven schrieven en in Aoverveer kuj een selectie vienden van het wark van Gré Seidell-Broekhuizen. Het boek is vanof 8 oktober veur €12,50 te koop bij de Drentse Boekhandels en via de webwinkel van Het Drentse Boek. Hieronder kuj een gedicht van Gré Seidell lezen. Wi'j de foto's van de prissentatie zien? Of wi 'j het boek bestellen ?

Lees meer...

Marloek, Oek en Anderen nu met dvd!

covermarloek621px-dvdIederiene die vanof 15 juni 2010 het boek Marloek, Oek en Anderen koch, kreg der veur dezelfde pries een dvd bij!! Op dizze dvd kuj de film zien die van het verhaal emaakt is. Het boek inclusief dvd is in alle Drentse Boekhandels verkriegbaar en ok via de webwinkel van Het Drentse Boek.

Aovendvullend programma bij prissentatie Minnezinne

eerste-exemplaar.jpgBij de prissentatie van Minnezinne van Ria Westerhuis en Delia Bremer op 16 april in het Schortinghuis in Spier werden de dik zestig bezukers op een aovendvullend programma trakteerd.
Lees meer...

Minnezinne, Drentse erotische poëzie

minnezinne.jpgIn de neie Drentstalige gedichtenbundel Minnezinne van Delia Bremer en Ria Westerhuis, die op 16 april verschient, staot erotiek, liefde, fantasie en verlangen in het middelpunt. Het boek bevat ongeveer vieftig gedichten met een verrassend thema, maar het giet uuteindelijk bij poëzie um de taal en de beleving daorbij. Gien straotpraot, maar wel fantasie en subjectieve ervarings.

 

Lees meer...

Is 't vandage of gister?

boek_voor_web.jpgOp 13 febrewari 2009 was het precies honderd jaor eleden dat M. Vasalis geboren wordde. Abel Darwinkel, Anne Doornbos, Marga Kool en Martin Koster meuken speciaal veur dizze gebeurtenis een eigen keuze uut heur wark en zetten de gedichten over in het Drents.
Lees meer...

Drenthe verdeeld

verdeeldkleurweb.jpghomelukas.jpgHet nieuwe boek van Lukas Koops, Drenthe verdeeld, over de totstandkoming van de nieuwe Drentse gemeenten, is op 8 januari verschenen.
Het boek is Nederlandstalig, bevat 144 pagina’s in full colour, kost € 15,00 en is gepresenteerd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Provincie Drenthe. Vanaf 9 januari is het boek verkrijgbaar in de Drentse boekhandels of via de webwinkel van Het Drentse Boek. (Prijs is dan excl. verzendkosten)
Lees meer...

Hönnig in de heide

heide.jpgpotjes.jpg Dizze weke verscheen bij Het Drentse Boek het boek Hönnig in de heide. Dit 68 bladzijden tellende boekwarkie stiet vol met Drentse spreuken en zegswiezen. Ze bint inedield in thema's en da's makkelk aj bepaalde spreuken zuukt. Het boekie kost € 7,95 en is verkriegbaar in de Drentse boekhandels en via de webwinkel van Het Drentse Boek.
Het boekie is Drentstalig en illustreerd deur Minerva-studente Emma Wilson. Arne Dijkstra uut Utrecht bewarkte de Nederlandstalige teksten op eigentiedse wieze.

Gerrit Kuipers kreg de Roel Reijntjes pries van 2008

kuipers.jpgOp de metwarkersmiddag van Oeze Volk / Maandewark die ofgelopen zaoterdag 27 september eholden is, werd de Roel Reijntjes pries uutereikt an Gerrit Kuipers. De Roel Reijntjes pries is inesteld veur meinsen die zich inezet hebt veur Oeze Volk en veur het Drèents. Dat dat opgiet veur de net 90 jaor eworden Gerrit Kuipers is wel dudelk.

Schildersdorpen in Drenthe gepresenteerd

Op donderdagmiddag 4 september werd in de kerk in Rolde het nieuwste boek van Roel Sanders gepresenteerd. Zowat 100 mensen waren getuige van het overhandigen van de eerste exemplaren aan de achterkleinkinderen van logementhouder Geert Kuiper uit Hooghalen en aan Douwe Huizing van het Drents Archief en Jan Jaap Heij van het Drents Museum. Het boek is te koop in de Drentse Boekhandels en via de webboekenwinkel van het Drentse Boek. Meer over dit boek elders op deze pagina.

Herdruk Winter op de Paaizermao

wintergroen.jpg In juni 2008 is de tweede druk verschenen van Winter op de Paaizermao van Peter van der Velde.
De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken