Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

As het er toe döt

Op vrijdagaovend 28 november wordde in Westerbork een nei boekie van het Drentse Boek prissenteerd. As het er toe döt giet over Drentse rouwteksten op kaorten. Veul mooie spreuken en gedichten um te gebruken as meinsen uut de tied ekomen bint.Veur het gemak staot de teksten in diverse streektaalvarianten ofedrukt.

In een meinsenleven bint der twee dingen zeker. Ie wordt geboren en ie koomt uut de tied. Het eerste is een feest, het tweede een droevige gebeurtenis, waorbij naost verdriet ok hiel veul geregel op de naobestaonden ofkomp. Miestal wilt zij het ofscheid organiseren in de geest van het leven van de overledene. Der wordt kaorten besteld, der wordt advertenties eplaatst en der komp een ofscheidsdienst, of juust niet. Bij een persoonlijke invulling kan de streektaal een belangrieke rol vervullen. In As het er toe döt viendt naobestaonden veurbeelden en ideeën veur teksten in het Drents. Van rouwkaortveurbeelden tot gedichten en bedaankkaorties. Een gebruuksboekie um in een moeilijke tied praktische zaken wat gemakkelijker te maken.

De redactie ver dit boekie bestund uut: Harm Jan Lesschen, Aagje Blink, Marianne van Raalte en Karin Mol.

Het boekie is veur € 9,95 te koop in de Drentse boekhandels en bij de webwinkels van het Huus van de Taol ( www.drentheboeken.com en www.kiepshop.nl )

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie