Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Blij met bomen van Jan van Ginkel

Op 18 meert is het boek Blij met bomen van Jan van Ginkel uutekomen bij Het Drentse Boek. In dit Nederlandstalige boekboek kuj vanalles lezen over bomen en struken die in het Drentse landschap veurkoomt. De interessante informatie wordt anevuld mit anekdotes en gedichten. Wi'j het boek bestellen?

Het gaat in dit boek om wetenswaardigheden over bomen en struiken. Om feiten en fictie die het weten waard zijn. Ik ben ervan overtuigd dat kennis daarvan leidt tot meer respect. Daardoor gaan we met des te meer belangstelling en liefde om met bomen en struiken. De weetjes die ik beschrijf, zijn anekdotisch van aard en tijdgebonden. Zij zijn vooral een weergave van mijn eigen interesse en ervaring. Ik ben niet volledig of bezig geweest met een wetenschappelijke aanpak. Laat staan dat ik meen mij een oordeel te moeten vormen over waar en onwaar, geloof of bijgeloof. Ik heb het boek niet geschreven om te dienen als handboek maar als een boek met vertelsels. Die zijn los en associatief van opzet. De verhalen en foto’s vormen met elkaar een rijke bron van informatie die, zo verwacht ik, aantrekkelijk is om door te geven. Dat is in het belang van onszelf en voor de toekomst van onze bomen en struiken.’

Aldus schrijver/samensteller Jan van Ginkel in het boek Blij met bomen dat in maart 2016 wordt gepresenteerd. De titel dekt in dit geval precies de lading: Van Ginkel is een enthousiaste natuurliefhebber en karakteristieke bomen in Drenthe fascineren hem al jaren.

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie