Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Drenthe verdeeld

verdeeldkleurweb.jpghomelukas.jpgHet nieuwe boek van Lukas Koops, Drenthe verdeeld, over de totstandkoming van de nieuwe Drentse gemeenten, is op 8 januari verschenen.
Het boek is Nederlandstalig, bevat 144 pagina’s in full colour, kost € 15,00 en is gepresenteerd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Provincie Drenthe. Vanaf 9 januari is het boek verkrijgbaar in de Drentse boekhandels of via de webwinkel van Het Drentse Boek. (Prijs is dan excl. verzendkosten) Het is nu op de kop af tien jaar geleden dat de gemeentelijke herindeling een einde maakte aan de in Drenthe al sinds 1815 min of meer ongewijzigde gemeentegrenzen.
Van 34 Drentse gemeenten, bleven maar twaalf grote gemeenten over. In de jaren voorafgaand aan de herindeling was er nogal wat opschudding. Voor- en tegenstanders hebben heel wat ruzie gemaakt en de emoties liepen vaak hoog op. Hoe is het tegenwoordig met de twaalf nieuwe gemeenten? Hoe kijken de betrokkenen van toentertijd er nou tegen aan en hoe zit het met de ‘bestuurskracht’ van de nieuwe Drentse gemeenten?
Lukas Koops heeft de mensen die betrokken waren bij de herindeling geïnterviewd: voor- en tegenstanders, burgers maar ook bestuurders.

{gallery}/drenthe{/gallery}
De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie