Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Ik heb een neefje doodgeslagen

neefje{multithumb}Op zundag 14 oktober giet Jan Germs zien neie (Nederlandstalige) boek Ik heb een neefje doodgeslagen prissenteren bij Taal an Taofel in Dwingel èn bij Taal an Taofel in Vries. Dat wordt broezen deur de provincie!

Jan Germs schref zelf in zien Nederlandse veurwoord:

Het zou me verbazen als u nog nooit is opgevallen dat het Drents niet overal hetzelfde is. Een maagie kan ook een wichie zijn, maar een main of meidtie is evengoed mogelijk.
Een ragebol is hetzelfde als een kopstubber, en kuiern met je geliefde in de schemering is vast even romantisch als een wandeling in het tweeduuster. Hoe komt een man uit het Amazonegebied met zijn Chinese geliefde in een boekje over het Drents terecht? Waarom mag een inwoner van Rolde gerust een neefje (neefie) doodslaan, maar dreigt serieuze gevangenisstraf voor iemand uit Leiden die dezelfde zonde begaat? Wilde u altijd al antwoord op de vraag wat het beste Drents is? Zegt elke Drent Moi bij binnenkomst en Tjeui als hij weer weggaat? Op deze - en nog veel meer vragen - krijgt u een antwoord bij het lezen van Ik heb een neefje doodgeslagen.

Ie kunt het boek kopen veur € 9,50 in de Drentse Boekhandels of via de webwinkel van Het Drentse Boek.

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie