Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Ingehaald door het verleden prissenteerd

lukasverledenweb.jpgIn het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is op 2 april het boek Ingehaald door het verleden van Lukas Koops prissenteerd. Het boek is een beschrieving van het levensverhaal van Willie Munneke van Polen. Heur vader was lid van de NSB en dat had grote gevolgen veur het levensverloop van zien dochter Willie.

willieweb.jpg

 

Zowel Dirk Mulder van het Herinneringscentrum as Evert Akkerman van Het Drentse Boek wezen in hun toespraken op het gemak waormit mensen nao de oorlog oordeelden over goed of fout. Dat de warkelijkheid  veul griestinten vertoonde realiseerde zich men pas veel later. Schriever Lukas Koops deed uut de doeken hoe het boek tot stand komen was en Willie Munneke tenslotte vertelde over heur ervaringen as dochter van een vader die lid was van de NSB.  Nao een uuteenzetting over de diverse bestemmingen van het kamp Westerbork kregen de bezukers tied um nog wat nao te praoten en um het boek te kopen. 

 

 

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie