Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Is 't vandage of gister?

boek_voor_web.jpgOp 13 febrewari 2009 was het precies honderd jaor eleden dat M. Vasalis geboren wordde. Abel Darwinkel, Anne Doornbos, Marga Kool en Martin Koster meuken speciaal veur dizze gebeurtenis een eigen keuze uut heur wark en zetten de gedichten over in het Drents.

 

Het boek is vanof 12 febrewari verkriegbaar in de Drentse boekwinkels of via webwinkel van Het Drentse Boek veur € 12,50. (Bij bestellen via webstee betaal ie verzendkosten)

 

vasweb.gif

Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans is de echte name van de Nederlandse dichteres M. Vasalis. Het is de Latijnse versie van heur maagiesname. Vasalis weur geboren in Den Haag op 13 febrewari 1909. Zij hef medicienen en antropologie studeerd an de Rieksuniversiteit van Leiden.Zij waarkte in 1939 as arts in Amsterdam en is kienderpsychiater in Assen en Grunning ewest.
In de jaoren 1936-1937 was zij veur heur gezondheid negen maond in Zuud Afrika. Zij had niks mit de media en gaf maar ien keer in heur leven een interview. Zij overleed in Roon op 16 oktober 1998.

Vanof 1964 woonde Vasalis met heur man in 'De Zulthe' an de raand van Roon.Nao heur dood kwam de bundel De oude kustlijn uut. De mieste gedichten in dizze bundel werden in Roon eschreven.

 

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie