Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Koloniekak van Mariët Meester

koloniekak{multithumb}Op 31 mei komp het boek Koloniekak, leven in een gevangenisdorp van Mariët Meester uut bij Het Drentse Boek. Het boek giet over de biezundere leefgemienschap van het dorp Veenhuzen in de veurige eeuw.

In Koloniekak, leven in een gevangenisdorp vertelt (old) inwoners van het dorp, miestal personeelsleden, over dizze dorpsgemienschap. Veenhuzen is het ienige dorp in Nederland waor tot ver in de jaoren tachtig van de veurige eeuw eigenlijk allent maar meinsen woonden die in dienst waren van justitie. En daornaost woonden der vanzölf verpleegden, gedetineerden en oorlogsmisdadigers in de gevangenissen. Zij kwamen mekaar overal in het dagelijkse leven tegen. In tientallen vraoggesprekken beschref Mariët Meester dit biezundere dorp waor as gedetineerden en inwoners rekening holden mussen mit veurschriften en gebruken. Het (Nederlandstalige) boek is vanof 31 mei te kriegen in de Drentse Boekhandels en via de webwinkel van Het Drentse Boek. Het boek kost € 12,50 en is 142 pagina's dik. Bestellen?

 

Op zaoterdag wordt in het programma Spijkers met koppen op de VARA-radio van 12.00 uur - 14.00 uur aandacht besteed an het boek.

Op zaoterdag 2 juni tijdens de Bajesdagen zal Mariët Meester signeren gaon in Het Slachthuis, Oude Gracht 40, Veenhuizen


De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken