Het Drentse Boek

Wij hebt ok Nederlandstalige boeken!

Wisselbalgies, Witte Wieven & Watergeesten

Waar mensen bij elkaar zijn worden verhalen verteld. Dat is al zo sinds mensenheugenis. Om elkaar een boodschap door te geven, te waarschuwen of eenvoudigweg elkaar te vermaken. In Wisselbalgies, Witte Wieven & Watergeesten zijn volksverhalen opgenomen van lang lang lang geleden, toen de heide in Drenthe nog onontgonnen was en eenzame vlakten de verbeelding op de loop lieten slaan. Maar ook staan er moderne verhalen in die aarden in dezelfde traditie.Het boek is te koop in de webwinkel van Het Drentse Boek.


Fantasievolle, grappige, soms griezelige verhalen in het Nederlands en in de streektaal, bekend en onbekend, samen in één bundel. Met bij elk verhaal een korte inleiding om in de sfeer van het verhaal te komen en het in een groter verband te zien. Verhalen als De Wachtelboom en Het kleine grieze kaerlken, het Zoorholt van Thomas Rosenboom of Een pak op de balg, verdienen het om verteld en doorverteld te worden. Net als alle andere verhalen in deze bundel.
De bundel werd samengesteld en van inleidingen voorzien door Albert de Jonge.

De activiteiten van het Huus van de Taol en Het Drentse Boek wordt mit meugelk maakt deur financiële ondersteuning van de provincie Drenthe.

Ga naar

Webwinkel Boeken


Deze website gebruikt cookies Informatie